Özlüce Aziz Sancar Ortaokulu

Belgegeçer : .
WEB https://ozluceazizsancaroo.meb.k12.tr
Adres : 19 Mayıs Mahalllesi Dostluk Caddesi No.28 Nilüfer/BURSA
VİZYON : Adını aldığımız Aziz SANCAR’ın “Bütün enerjinizi işinize verin. Bilim öğrenmeye çalışın.” sözünü yol kabul ederek eğitim, öğretimde STEAM yaklaşımını benimseyen her açıdan kaliteyi üst seviyede tutan, milli değerlerimize uygun başarılı ve öncü bir kurum olmak.
MİSYON : Okulumuz; 21.yüzyıl becerilerine uygun, yeni fikirler üretebilen, Türk toplumunun milli ve ahlaki değerlerini benimsemiş, özgüvenli, mutlu, ilkeli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri yüksek öğrenciler ve bilim, teknoloji ve sanat alanında yetkin seviyede öğrenciler yetiştirmeyi misyon edinmiştir.
BAŞARILAR : LGS 2022 sınavında Türkiye 1. olan öğrencimiz. LGS 2023 sınavında 6 öğrencimiz Fen lisesi kazandı.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tekli eğitim verilmektedir
Saatler : 09:00 başlayıp 15:20 de bitmektedir
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okul servislerimiz hizmet vermektedir.
Ulaşım : BURSARAY Yüzüncüyıl ve Batıkent Metro duraklarına 1,5 KM mesafededir. Her iki metro durağından kalkan 35E Otobüsleri okulumuzun önünden geçmektedir.
Yerleşim Yeri : İlçe merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Nilüfer Özlüüce Bölgesinde İlçe Merkezine 8 KM İl Merkezine 15 KM uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2023 LGS´de 140 öğrencimiz puan ile bir üst eğitim kurumuna yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %95
Sportif Etkinlikler : Erkek futbol, kız voleybol ve yüzme takımları
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuzda eTwinning, TeknoFest, Avrupa Birliği CodeWeek, TÜBİTAK bilim yarışları için çalışmalar yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Avrupa Birliği CodeWeek haftası çalışmaları yapılması ve ilçe temsilcisi olunması.